Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

1 l bulionu warzywnego1 główka czosnkuposiekana natka pietruszki4 łyżki tartego żółtego sera Gouda MSM M50 g serka topionego (2x25 g serka topiobułka na grzankisól i pieprzoliwa do podsmażenia czosnku i grzanek

Przygotowanie: 

Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek. Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera