Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 100 g białej fasoli - 100 g wędzonego boczku - 3-4 liście jarmużu - filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120olej - sos koperkowy marki Tarsmak- sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, so

Przygotowanie: 

Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie posolić, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na złoty kolor. Do boczku dodać posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę, doprawić pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę poddusić. Łososia doprawić solą, czarnym pieprzem, natłuścić odrobiną oleju z obu stron i zgrillować na patelni. Na talerze wyłożyć gorąca fasolę, zgrillowanego łososia i całość polać sosem koperkowym marki Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera