pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem

Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem

  • 27 February 2014
  • Gastrosfera
Składniki: 

- 100 g białej fasoli - 100 g wędzonego boczku - 3-4 liście jarmużu - filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120olej - sos koperkowy marki Tarsmak- sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, so

Przygotowanie: 

Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie posolić, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na złoty kolor. Do boczku dodać posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę, doprawić pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę poddusić. Łososia doprawić solą, czarnym pieprzem, natłuścić odrobiną oleju z obu stron i zgrillować na patelni. Na talerze wyłożyć gorąca fasolę, zgrillowanego łososia i całość polać sosem koperkowym marki Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/ryby-i-owoce-morza/grillowany-%C5%82oso%C5%9B-na-fasoli-z-jarmu%C5%BCem