Smalec wegetariański

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • cebula 2 szt.
  • jabłko 1/2 szt.
  • ugotowana fasolka 1 i 1/2 szklanki
  • liść laurowy 2 szt.
  • goździki 2 szt.
  • ziele angielskie kilka
  • śliwki suszone
  • pieprz
  • majeranek
  • sos sojowy
  • woda 1/4 szklanki
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie: 
  1. Cebulę pokroić, jabłko zetrzeć - razem przesmażyć z przyprawami (ziele angielskie, liście laurowe, goździki)  na oliwie (tak żeby była miękka)
  2. fasolkę zalać wodą, dodać majeranek, sos sojowy, pieprz i zmiksować.
  3. Na końcu dodać pokrojone śliwki i przesmażoną cebulę. Jeszcze przez moment włączyć blender, ale tak aby cebula była wyczuwalna

Jeść z pieczywem.

Przepis usłyszałam w jakimś programie TV

Kasia