Smalec wegetariański
17/11/2015 - 11:31
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- cebula 2 szt.
- jabłko 1/2 szt.
- ugotowana fasolka 1 i 1/2 szklanki
- liść laurowy 2 szt.
- goździki 2 szt.
- ziele angielskie kilka
- śliwki suszone
- pieprz
- majeranek
- sos sojowy
- woda 1/4 szklanki
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić, jabłko zetrzeć - razem przesmażyć z przyprawami (ziele angielskie, liście laurowe, goździki) na oliwie (tak żeby była miękka)
- fasolkę zalać wodą, dodać majeranek, sos sojowy, pieprz i zmiksować.
- Na końcu dodać pokrojone śliwki i przesmażoną cebulę. Jeszcze przez moment włączyć blender, ale tak aby cebula była wyczuwalna
Jeść z pieczywem.
Przepis usłyszałam w jakimś programie TV
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz