Ogórki z curry na słodko
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ogórki – 2 kgzalewa woda – 6 szklanekcukier – 2 szklanki ocet (10%) – 1 szklanka sól – 2 łyżkicurry – 1 opakowanieseler – 2-3 liście cebula – 2-3 plasterki
Przygotowanie:
Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Ułożyć w wyparzonych słoikach (1/2 l). Wszystkie składniki zalewy wymieszać i zagotować. Wrzątkiem zalać ogórki. Słoiki zakręcić. Pasteryzować (nie gotując) ok. 5 - 7 minut. Można gorące słoiki włożyć do piekarnika nagrzanego do 130 C, wyjąć po 7 minutach i ustawić wieczkiem do dołu.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz