Ślimaczki z ciasta francuskiego

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 200 g szynki parzonej                                        
- 200 g świeżych pieczarek                                      
- 2 łyżki oleju                                                                    
- 200 g sera podlaskiego MSM Mońki                                
- 150 g kapusty pekińskiej                         
- 4 sztuki pomidorów suszonych z oleju                         
- pieprz do smaku
- 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego                           
- 1 jajko                                                               

Przygotowanie: 

Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.
Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować  roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.
Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.
Smacznego!
 
 

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera1