Piknikowe bułeczki mleczne z aksamitnym serkiem i owocami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • serek mascarpone – 250 g 
  • śmietanka słodka 36 - 250 ml 
  • cukier puder – 2 łyżki 
  • laska wanilii – 1/2 sztuki 
  • ulubione owoce np. pomarańcze – 300 g 
  • pestki granatu - 3 łyżki 
  • Bułeczki Mleczne (np. Dan Cake) – 10 sztuki
Przygotowanie: 

1. Do miseczki wsypać cukier puder i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. 
 2. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier wmieszany z wanilią. 
 3. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. 
 4. Bułeczki Mleczne dan cake przekroić na pół, spód posmarować masą serową. Ułożyć owoce i przykryć górną częścią bułeczki.

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
10
Okoliczność: 
Przyjęcie
Redakcja