Parówki panierowane z sosem wiosennym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

parówki „Paryżanki” ZM Pekpol  - 1 opakowanieser żółty - 3 plasterkimąkajajkobułka tartaolejsłodka śmietanka 18%  - 250 mlkoperek - 1/2 pęczkanatka pietruszki - 1/2 pęczkaszczypior - 1/2 pęczkasól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.

Sos wiosenny

Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera