Parówki panierowane z sosem wiosennym
24/09/2013 - 15:39
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
parówki „Paryżanki” ZM Pekpol - 1 opakowanieser żółty - 3 plasterkimąkajajkobułka tartaolejsłodka śmietanka 18% - 250 mlkoperek - 1/2 pęczkanatka pietruszki - 1/2 pęczkaszczypior - 1/2 pęczkasól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
Sos wiosenny
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz