pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Parówki panierowane z sosem wiosennym

Parówki panierowane z sosem wiosennym

  • 24 September 2013
  • Gastrosfera
Składniki: 

parówki „Paryżanki” ZM Pekpol  - 1 opakowanieser żółty - 3 plasterkimąkajajkobułka tartaolejsłodka śmietanka 18%  - 250 mlkoperek - 1/2 pęczkanatka pietruszki - 1/2 pęczkaszczypior - 1/2 pęczkasól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.

Sos wiosenny

Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/inne/par%C3%B3wki-panierowane-z-sosem-wiosennym