Jabłka w cieście
01/01/1970 - 01:00
kuchnia austriacka
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jabłka – 3 szt.marynatacytryna – 1 szt.rum – 3 łyżkicynamon – 1 łyżeczkacukier puder - 1 łyżkaciastomąka - 20 dagwino białe wytrawnejajka – 2 szt.cukier puder – 1 łyżkasól – duża szczypta
Przygotowanie:
Jabłka obrać pokroić w krążki wydrążyć środki. Skropić cytryną, posypać cynamonem, cukrem pudrem i polać rumem. Odstawić, przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z winem (ciasto powinno mieć konsystencja gęstej śmietany), dodać żółtka. Z białek ubić pianę dodać do ciasta, wymieszać. Dodać cukier puder i sól. Jabłka zanurzyć w cieście i kłaść ostrożnie na rozgrzany olej. Jabłka smażyć z dwóch stron. Usmażone posypać cukrem pudrem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz