pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

jabłka – 3 szt.marynatacytryna – 1 szt.rum – 3 łyżkicynamon – 1 łyżeczkacukier puder - 1 łyżkaciastomąka - 20 dagwino białe wytrawnejajka – 2 szt.cukier puder – 1 łyżkasól – duża szczypta

Przygotowanie: 

Jabłka obrać pokroić w krążki wydrążyć środki. Skropić cytryną, posypać cynamonem, cukrem pudrem i polać rumem. Odstawić, przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z winem (ciasto powinno mieć konsystencja gęstej śmietany), dodać żółtka. Z białek ubić pianę dodać do ciasta, wymieszać. Dodać cukier puder i sól. Jabłka zanurzyć w cieście i kłaść ostrożnie na rozgrzany olej. Jabłka smażyć z dwóch stron. Usmażone posypać cukrem pudrem.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/desery/jab%C5%82ka-w-cie%C5%9Bcie