Rosół z warzywami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mięso wołowe z kością – 1,25 kg
(szponder, mostek, łata)
włoszczyzna bez kapusty – 1 pęczek
woda – 2 l
cebula – 1
pieprz – kilka ziaren
ziele angielskie – kilka ziaren
listek laurowy – 1 szt.
sól
jarzyny mieszane – 40 dag
(marchew, pietruszka, seler,
kalafior, groszek
zielony lub fasola
szparagowa, pory)
tłuszcz - 2 dag

Przygotowanie: 

Ugotować rosół z mięsa wołowego. Oczyszczone warzywa pokroić w paski, ugotować z tłuszczem w małej ilości osolonej wody.
Pod koniec gotowania włożyć zielony groszek. Rosół przecedzić, odtłuścić, połączyć z jarzynami.

Czas przygotowania: 
3 1/2 godz.
Liczba porcji: 
5 - 6
pysznie.pl