Rosół z warzywami
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso wołowe z kością – 1,25 kg
(szponder, mostek, łata)
włoszczyzna bez kapusty – 1 pęczek
woda – 2 l
cebula – 1
pieprz – kilka ziaren
ziele angielskie – kilka ziaren
listek laurowy – 1 szt.
sól
jarzyny mieszane – 40 dag
(marchew, pietruszka, seler,
kalafior, groszek
zielony lub fasola
szparagowa, pory)
tłuszcz - 2 dag
Przygotowanie:
Ugotować rosół z mięsa wołowego. Oczyszczone warzywa pokroić w paski, ugotować z tłuszczem w małej ilości osolonej wody.
Pod koniec gotowania włożyć zielony groszek. Rosół przecedzić, odtłuścić, połączyć z jarzynami.
Czas przygotowania:
3 1/2 godz.Liczba porcji:
5 - 6- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz