Jesienna zapiekanka z cukinią
19/09/2012 - 16:25
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Makaron Międzybrodzki rurki - 1 opakowanieszynka - 150 gpomidory - 5 sztukśredniej wielkości kabaczki - 2 sztukiser parmezan ser żółtyoliwa z oliweksól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.
Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
6- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz