Sałatka z grillowaną cukinią i sosem czo

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

cukinia - 1 główka sałaty rzymskiej - 1 bób - 250 gpomidory - 3 jajka - 4 ser feta - 150 g.sos czosnkowy Tarsmakpęczek szczypiorku - 1 świeżo zmielony pieprzsól

Przygotowanie: 

Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupinek. Cukinię pokroić w krążki, zgrillować na patelni, a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i wyłożyć na talerze. Na sałacie ułożyć pokrojone w cząstki pomidory, cząstki ugotowanych jajek, bób, zgrillowaną cukinię i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polać sosem czosnkowym Tarsmak i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera