Sałatka wiosenna z szynką
22/05/2013 - 14:21
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Szynka dębowa ZM Pekpol - 250 ggroszek konserwowy - 1 puszkapapryka świeża czerwona - 1 szt.jajka ugotowane na twardo - 3 szt.ser żółty - 150 gsos wiosenny
Przygotowanie:
Sos wiosenny
Składniki:
- sok z jednej cytryny
- olej (50ml)
- natka pietruszki, koperek, szczypiorek (1 garść)
- sól, cukier, pieprz ziołowy do smaku.
Wykonanie sosu wiosennego:
Posiekane zioła i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Wykonanie sałatki:
Szynkę, paprykę, jajka i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Dodać groszek konserwowy i sos wiosenny - całość dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę można wyłożyć do listków cykorii, radicio lub innej sałaty. Gotowe, smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz