Sałatka ryżowa z papryką i fasolką
02/12/2008 - 18:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ryż - 1 szklankapapryka czerwona - 1 sztukapapryka żółta - 1 sztukabiała fasolka - 1 puszkacebula dymka - 1/2 natka pietruszki - 1 pęczekocet winny - 1/4 szklankioliwa z oliwek - 1/2 szklankimusztarda - 1 łyżkacukier - 1 łyżeczkasól, pieprz - szczypta
Przygotowanie:
W rondlu zagotować wrzątek, posolić, wsypać ryż. Gotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wystudzić.
Strąki papryki umyć, oczyścić, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę.
Fasolkę odsączyć.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę.
Natkę pietruszki opłukać, posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z ryżem w misce.
Ocet przyprawić solą, pieprzem, cukrem. Dodać oliwę i musztardę. Wymieszać. Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Wstawić na godzinę do lodówki. Podawać
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
6- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz