Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i s
23/01/2014 - 10:45
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ryż paraboliczny - 100 gramgroszek świeży lub mrożony - 2 garściepapryka świeża czerwona - 1 sztukakukurydza konserwowa - 3 łyżkituńczyk w sosie własnym - 1 puszkasos czosnkowy Tarsmak - 1 sztukapieprz - 1 szczypta
Przygotowanie:
- 100 g ryżu parabolicznego
- 2 garście groszku świeżego lub mrożonego
- papryka świeża czerwona
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)
- sos czosnkowy Tarsmak
- pieprz do smaku
Wykonanie:
Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz