Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i s

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ryż paraboliczny - 100 gramgroszek świeży lub mrożony - 2 garściepapryka świeża czerwona - 1 sztukakukurydza konserwowa - 3 łyżkituńczyk w sosie własnym - 1 puszkasos czosnkowy Tarsmak - 1 sztukapieprz - 1 szczypta

Przygotowanie: 

- 100 g ryżu parabolicznego

- 2 garście groszku świeżego lub mrożonego

- papryka świeża czerwona

- 3 łyżki kukurydzy konserwowej

- 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)

- sos czosnkowy Tarsmak

- pieprz do smaku

 

Wykonanie:

 

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.

 
  Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera