Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, p
07/08/2014 - 09:44
kuchnia polska
Ocena: 
Brak głosów
Składniki: 
kalafior - 1 szt.brokuł - 1 szt.pomidor - 2 szt.żółty ser Podlaski MSM Mońki w blo - 25 dagpieprz i sól - do smaku
Przygotowanie: 
Zagotuj wodę i posól. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na gotującą się wodę i gotuj al dente (miękkość sprawdź widelcem). Ugotowany kalafior wyjmij na durszlak i pozostaw do wystudzenia. Następnie podziel brokuł na różyczki i wrzuć do wody, w której gotował się kalafior i również gotuj al dente. Po ugotowaniu odcedź. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystko ułóż na talerzu i posyp startym żółtym serem.
Czas przygotowania: 
30 minutLiczba porcji: 
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
 
 
        