Czarno czerwone wstążki makaronowe

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron wstążka – 250g
Czarne oliwki hiszpańskie – 100g
Papryczka chilli – 1szt.
Oregano – 2 łyżki
Oliwa z oliwek
Czosnek – 4 ząbki
Pomidory koktajlowe – 4 sztuki
Sól i pieprz

Przygotowanie: 

Etap 1. Makaron gotujemy, a w między czasie siekamy oliwki oraz czosnek, pomidory obieramy i kroimy w kostkę.Etap 2.Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i na małym ogniu podsmażamy czosnek oraz papryczkę chilli. Następnie dodajemy oregano oraz pomidory i podsmażamy ok. 5 minut.Etap 3.Dorzucamy oliwki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy przez kolejne kilka minut. Podajemy razem z Makaronem Międzybrodzkim w kształcie wstążki, ugotowanym al dente.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera