Saviche – marynowana ryba
12/06/2007 - 14:05
kuchnia meksykańska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filety z białej ryby (np. sandacz) – 1/2 kglimonki – 3 szt.papryczka chilli – 1/2 szt.czerwona cebula - 1 szt.awokado - 1 szt.świeża kolendra – kilka gałązekzielone oliwki oliwa – 3-4 łyżkisól
Przygotowanie:
Rybę wypłukać, pokroić, ułożyć w naczyniu. Z limonek wycisnąć sok, sokiem zalać rybę (tak, aby cała była zanurzona). Na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce. Papryczka, cebulę, awokado i oliwki drobno pokroić, kolędę posiekać. Rybę wyjąć z soku, polać oliwą, posypać warzywami, kolendrą i solą.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz