pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Saviche – marynowana ryba

Saviche – marynowana ryba

  • 12 June 2007
  • pysznie.pl
Składniki: 

filety z białej ryby (np. sandacz) – 1/2 kglimonki – 3 szt.papryczka chilli – 1/2 szt.czerwona cebula - 1 szt.awokado - 1 szt.świeża kolendra – kilka gałązekzielone oliwki oliwa – 3-4 łyżkisól

Przygotowanie: 

Rybę wypłukać, pokroić, ułożyć w naczyniu. Z limonek wycisnąć sok, sokiem zalać rybę (tak, aby cała była zanurzona). Na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce. Papryczka, cebulę, awokado i oliwki drobno pokroić, kolędę posiekać. Rybę wyjąć z soku, polać oliwą, posypać warzywami, kolendrą i solą.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/ryby-i-owoce-morza/saviche-%E2%80%93-marynowana-ryba