Krewetki w sosie curry

chińska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • - krewetki tygrysie 300g
    - olej słonecznikowy  3 łyżki
    - kurkuma  1 łyżeczka
    - imbir 1/2 łyżeczki
    - gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
    - czosnek 2 ząbki
    - sos piri-piri "Tarsmak"  1 łyżeczka
    - mleczko kokosowe  150ml
    - sos sojowy 1/2 łyżeczki
    - sól do smaku
     
Przygotowanie: 

Na patalnię wlać olej, dodać kurkumę, imbir, gałką, i wyciśniety czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos sojowy, sól do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając.
Podawać z ryżem lub białym pieczywem.
 

Panna Sfera