Świąteczne Carpaccio

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Matjasy korzenne SEKO S.A. - 250 gburaczki marynowane - 1 mały słoikoliwa z oliwek - 3 łyżkipieprz cytrynowy - 3 szczyptycytryna - 2 plasterkinatka selera -  kilka listkówjogurt naturalny - 150 mlmajonez - 2 łyżkimusztarda francuska - 1 łyżka

Przygotowanie: 

Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły. Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką.Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki.Smacznego!

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera