Śledzie po nicejsku
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
solone śledzie - 4 filety
cebule – 2 szt.
papryka – 1 szt.
zielone oliwki bez pestek - kilka
olej - 2 łyżki
koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
lub pomidory - 2 szt.
świeży majeranek
Przygotowanie:
Płaty śledziowe umyć, osaczyć, pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę umyć, przekroić, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Majeranek dokładnie umyć, osączyć, posiekać. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, chwilę poddusić, dodać paprykę i pomidory, dusić razem 5-10 min. Sos wymieszać ze śledziami, dodać oliwki.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz