pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Śledzie po nicejsku

Śledzie po nicejsku

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

solone śledzie - 4 filety
cebule – 2 szt.
papryka – 1 szt.
zielone oliwki bez pestek - kilka
olej - 2 łyżki
koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
lub pomidory - 2 szt.
świeży majeranek

Przygotowanie: 

Płaty śledziowe umyć, osaczyć, pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę umyć, przekroić, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Majeranek dokładnie umyć, osączyć, posiekać. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, chwilę poddusić, dodać paprykę i pomidory, dusić razem 5-10 min. Sos wymieszać ze śledziami, dodać oliwki.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/ryby-i-owoce-morza/%C5%9Bledzie-po-nicejsku