Ostra babeczka

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

twaróg półtłusty 150 gserek topiony śmietankowy 150 gpapryka świeża żółta 1 szt.papryka świeża zielona 1 szt.papryka ostra w proszku do smakupapryka słodka w proszku 1 łyżeczkasól do smakugałązki koperku do dekoracji

Przygotowanie: 

Twaróg dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką świeżą. Dodać paprykę słodką i ostrą, oraz sól do smaku. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z Kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.
 

 

Czas przygotowania: 
10 minut
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera