pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Ostra babeczka

Ostra babeczka

  • 25 September 2012
  • Gastrosfera
Składniki: 

twaróg półtłusty 150 gserek topiony śmietankowy 150 gpapryka świeża żółta 1 szt.papryka świeża zielona 1 szt.papryka ostra w proszku do smakupapryka słodka w proszku 1 łyżeczkasól do smakugałązki koperku do dekoracji

Przygotowanie: 

Twaróg dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką świeżą. Dodać paprykę słodką i ostrą, oraz sól do smaku. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z Kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.
 

 


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/przek%C4%85ski/ostra-babeczka