Śledź korzenny na ostro
24/02/2011 - 09:29
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Ogórki w zalewie chilli Gomar Pińczów - 1 słoikśledzie matjasy (korzenne lub wiejskie) - 500 gcebula czerwona - 2 szt.przyprawa korzenna - 2 szczyptypieprz cytrynowy - 2 szczyptyoliwazielenina do dekoracji
Przygotowanie:
Ogórki chilli kroimy w paseczki, śledzia – na niewielkie kawałki, cebulę – w cienkie krążki. Na półmisek wykładamy śledzia i ogórki, posypujemy całość cebulą i przyprawą korzenną oraz pieprzem. Polewamy całość dobrą oliwą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy zieleniną.
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz