puszysty kolorowy torcik

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

3 jajka3łyżki cukru3łyżki mąkiszczypta proszku do pieczenia1 mleko w puszce2 galaretki

Przygotowanie: 

1. Pianę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodać żółtka,makę wymieszaną z proszkiem.Delikatnie wymieszać i upiec biszkopt w 180C .2. Mleko niesłodzone z puszki ubić na sztywno z 2 łyżkami pudru ,podzielić na pół i wymieszać z tężejącą galaretką wiśniową i cytrynową( lub jakąś inna ulubioną).Każdą rozpuściłam w 1 szk. przegotowanej wody.3. Na biszkopt wyłożyć masę wiśniową i cytrynową. Wierzch można udekorować kolorowymi kleksami z ubitego mleczka .4. Torcik przed podaniem na kilka godzin włożyć do lodówki.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
6
danusia19975