Sos diabelski (do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu)
24/11/2010 - 00:15
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
olej - 3 łyżki
ketchup - 4 łyżki
cebula – 1 szt.
papryka konserwowa – 2 szt.
sok z cytryny - 1 łyżka
szczypiorek - 1/2 pęczka
natka pietruszki - 1/2 pęczka
cukier – szczypta
sól, pieprz cayenne - szczypta
Przygotowanie:
Cebulę obrać, papryki odsączyć, a następnie pokroić w drobniutką kostkę. Szczypiorek i pietruszkę umyć, wysuszyć, drobno posiekać. Olej wymieszać z ketchupem i sokiem z cytryny, dodać cebulę, paprykę oraz szczypiorek i pietruszkę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne. Sos podawać na zimno do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz