Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

polędwiczka wieprzowa - 2  średniej wielkości sztuki
ocet balsamiczny  - 6 łyżek
miód - 2 łyżki
olej - 4  łyżki
sos sojowy - 2  łyżki
sól, pieprz grubo mielony do smaku

Przygotowanie: 

Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym Tarsmak.   Smacznego!   Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera