Makaronowe wstążki z białą kiełbasą.
Makaron Międzybrodzki - wstążki - 250 gSurowa biała kiełbasa - 250 golej - 2 łyżkiTarty chrzan - 3 łyżkiSłodka śmietana 18% - 300 mlsól, cukier do smakujajka ugotowane na twardo - 3 szt.natka pietruszki do dekoracji
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.
2. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy
pokrywką i podduszamy 10 minut.
3. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Doprowadzamy do wrzenia.
4. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną
w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz