Królowa kuchni węgierskiej na letnie pop
Międzybrodzki Makaron - 1 paczka
Ostatnie dni wakacji to dobry moment na eksperymentowanie z warzywami. Papryka nazywana również pieprzowcem może być podawana w ciekawszej formie niż tradycyjne leczo. W połączeniu z mięsem i Międzybrodzkim Makaronem w kształcie ryżu stanie się świetną potraw na ciepłe popołudnia i wieczory.Papryka nadziewana makaronem i mięsemSkładniki:- łopatka wieprzowa - 200g - boczek wędzony - 200g - cebula - 3 sztuki - olej - 3 łyżki - masło - 1 łyżka - papryka świeża kolorowa - 6 sztuk- sól, pieprz czarny i ziołowy - natka pietruszki - 1 pęczek- Makaron Międzybrodzki w kształcie ryżu - 1 paczkaWykonanie:Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. Całość dokładnie wymieszać. farszem napełnić wydrążone papryki, przykryć dekielkami i piec w temp. 160 st.C ok. 45 minut.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz