Gulasz po węgiersku
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso bez kości - 80 dag
tłuszcz - 6 dag
mąka - 3 łyżki
cebula - 2 szt.
papryka - 1/3-1/2 łyżeczka
koncentrat pomidorowy - 5 dag
sól
Przygotowanie:
Mięso wypłukać i pokroić na kawałki, posolić, oprószyć dokładnie mąką. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę, dodać do mięsa wraz z tłuszczem, podlać wodą, dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Na 2 łyżkach tłuszczu przesmażyć przecier pomidorowy z papryką, dolać trochę wody, wlać do mięsa i dusić razem kilka minut.
Podawać na przykład z kładzionymi kluskami lub ziemniakami oraz z surówką z warzyw.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz