Paryżanki zapiekane w cukinii
21/09/2012 - 13:24
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Paryżanki klasyczne - 1 opakowanie młode cukinie - 2 sztuki pomidory - 2 sztuki ser żółty - 30 g brokułpaprykacebulasól, pieprz kolorowy
Przygotowanie:
Cukinię umyć, wydrążyć nasiona, oprószyć solą i odwrócić do odcieknięcia wody. Paryżanki pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą, papryką oraz brokułami. Na końcu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do każdej połówki cukinii włożyć przygotowany farsz, następnie posypać obficie serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 15 minut.
Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz