Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem
20/09/2013 - 16:18
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Makaron Międzybrodzki wstążka - 1 paczkaTuńczyk w oleju – najlepiej duże kawałki - 2 puszkiSzpinak (mrożony) - 1 paczkaCzosnek - 1 ząbekJogurt naturalny - 2 łyżkiOliwa z oliwek - 2 łyżkiSól, pieprz, cukier, oregano
Przygotowanie:
Szpinak podgrzać w garnku, z dodatkiem 2 łyżek jogurtu naturalnego, wycisnąć czosnek i dodać przyprawy dla smaku. Na koniec dodać tuńczyka z odrobiną oleju z puszki. Następnie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić i wyłożyć porcje na talerz. Na makaron nałożyć szpinak z tuńczykiem (lub w innej wersji włożyć wszystko w jednym garnku i tak zmieszane danie podać na talerzu). Podawać na ciepło.
Smacznego!
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz