Pierogi z gęsiny

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mąka - 0,5 kgwoda - 1 litrjajka - 5 sztuksól - 1 łyżkamięso z gęsi - 0,5 kg

Przygotowanie: 

Farsz z gęsiny:

Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

 

Ciasto na pierogi:

Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.

 
Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.Pierogi z gęsi jadłam w Restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka, z tej kaszubskiej restauracji mam też ten przepis. Polecam!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
dużo
Aniawu73