Kotlety de volaille
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filety z kurczaka - 2 całe
masło - 12 dag
sól, pieprz
panierowanie
jajka - 1–2 szt.
tarta bułka
smażenie
olej
masło - 3 dag
Przygotowanie:
Piersi umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć na pół. Lekko zbić tłuczkiem (tak aby mięso miało kształt liścia), posypać solą i pieprzem. Pośrodku każdego fileta, ułożyć masło (ok. 3—4 dag), w kształcie wałeczka, zawinąć ciasno w rulon. Tak przygotowane kotlety panierować w rozmąconych jajkach i tartej bułce 2-krotnie (tarta bułka powinna być bardzo drobno zmielona). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, rumieniąc na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia dać surowe masło.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz