Filety w sosie śmietanowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

piersi kurczaka – 4 filety
rzodkiewki - 2 pęczki
śmietana - 1/2 szklanki
rosół - 1/2 szklanki
olej - 2 łyżki
sól, pieprz, papryka

Przygotowanie: 

Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki. Mięso wypłukać osuszyć, przekroić na cieńsze plastry, posypać solą, pieprzem i papryką.
Olej rozgrzać na patelni, włożyć filety, smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony. Dodać pokrojone rzodkiewki, smażyć jeszcze 2-3 minuty.
Wlać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Przykryć i dusić 15 minut.

pysznie.pl