Tosty francuskie z owocami sezonowymi

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Składniki (2–4 porcje):

  • 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
  • 3 jajka (L)
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • owoce
  • cukier puder
  • olej rzepakowy Rapso
  • szczypta soli
Przygotowanie: 

Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
    Smacznego!

Metoda przygotowania: 
smażenie
Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
flypr