Pyszny tort w 15 minut
jasne spody tortowe Dan Cake
litr słodkiej 36 % śmietanki
150 g cukru
ulubione owoce
garść prażonych migdałów
polewa czekoladowa lub roztopiona tablic
Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą. To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego! Pyszny tort na gotowych spodach Dan Cake, wykonany według przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Dworu Korona Karkonoszy. Film z przygotowania deseru dostępny na stronie: http://www.youtube.com/watch?v=MHBgBxAizk4.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz