Ciasto malinowe

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

jajka - 6 sztmąka - 6 łyżekcukier waniliowy - 1/2 łyżeczkiproszek do pieczenia - 1 łyżeczkacukier - 1/2 szklankiświeże maliny - 500 gkrem do tortów śmietankowy - 1 opak.

Przygotowanie: 

 CIASTO:

Z 6 białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąkę , proszek do pieczenia i cukier waniliowy .

Przygotowane ciasto piec 30 min w nagrzanym do temperatury160 st.C piekarniku.

Po wystygnieciu ciasto przeciąć na pól przełożyć przygotowanym kremem( przepi na opakowaniu ), na krem położyć polowę malin, następnie drugą część ciasta i znowu krem i maliny.

Przed spożyciem ciasto włożyć do lodówki.

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
dużo
ewelinapastwa