Ciasto malinowe
17/07/2007 - 08:49
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jajka - 6 sztmąka - 6 łyżekcukier waniliowy - 1/2 łyżeczkiproszek do pieczenia - 1 łyżeczkacukier - 1/2 szklankiświeże maliny - 500 gkrem do tortów śmietankowy - 1 opak.
Przygotowanie:
CIASTO:
Z 6 białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąkę , proszek do pieczenia i cukier waniliowy .
Przygotowane ciasto piec 30 min w nagrzanym do temperatury160 st.C piekarniku.
Po wystygnieciu ciasto przeciąć na pól przełożyć przygotowanym kremem( przepi na opakowaniu ), na krem położyć polowę malin, następnie drugą część ciasta i znowu krem i maliny.
Przed spożyciem ciasto włożyć do lodówki.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
dużo- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz