Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi
16/06/2007 - 23:40
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
masło – 20 dagcukier – 2/3 szklanki cukrujajka – 2 szt. mąka - 2 szklankiproszek do pieczenia – 2 łyżeczkipłatki kukurydziane – ok. 20 dagewentualnie rodzynkipolewa czekoladowa
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wbić jajko i dokładnie wymieszać. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i pokruszone płatki kukurydziane. Wszystko delikatnie wymieszać (do ciasta można dodać rodzynki lub inne pokrojone bakalie). Ciasteczka nakładać łyżką na natłuszczona blachę. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C. Po upieczeniu można polać czekoladową polewą.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz