Rozgrzewająca zupa serowa z szynką
19/10/2012 - 14:50
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
150 g szynki konserwowej3 opakowania kremowego serka topionego M300 ml słodkiej śmietanki 18% 1 łyżeczka masła3 średnie pomidory¼ łyżeczki płatków chilli do smaku1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatorzechy włoskie łuskane
Przygotowanie:
Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle.
Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę
pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając.
Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. I gotowe!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz