Kremowa zupa z czosnkiem niedźwiedzim i
04/06/2014 - 11:12
kuchnia polska
Ocena: 
Brak głosów
Składniki: 
liście czosnku niedźwiedziego - 200 gbulion - 1 litrserek kremowy MSM Mońki - 200 gziemniaki - 3 sztukisól - 1 szczyptapieprz - 1 szczyptawędzony łosoś - 2 kawałeczkiśmietanka - 10 ml
Przygotowanie: 
Gotujemy bulion warzywny i dodajemy ziemniaki. Zagotowujemy zupę i zdejmujemy z palnika. Dodajemy serki topione i pokrojone liście czosnku niedźwiedziego. Serki dokładnie rozpuszczamy w zupie. Następnie wszystko miksujemy w blenderze na gładki krem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dekorujemy wędzonym łososiem i śmietanką.
Smacznego!
Czas przygotowania: 
30 minutLiczba porcji: 
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
 
 
        