Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 mała cebula
  • 300 g świeżych podgrzybków
  • 100 g świeżych kurek
  • 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
  • 500 ml mleka
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 100 g sera Gouda MSM Mońki
  • sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku
Przygotowanie: 

Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!

Gastrosfera1