Duńska zupa porowa z serkiem topionym
12/12/2013 - 14:04
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1 l bulionu warzywnego3-4 pory1 cebula4 łyżki masła lub oleju2 opakowania kremowego serka topionego Mgruby plaster szynkipół szklanki gęstej śmietanysól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Przygotowanie:
W garnku rozgrzać masło. Pory oczyścić i umyć. Białe i jasnozielone części pokroić w plastry, a następnie podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach zalać pory gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Dodać serek topiony i wymieszać. Kiedy serek całkowicie się rozpuści, wlać śmietanę. Pokroić szynkę w drobną kosteczkę i wsypać do zupy. Całość wymieszać i zdjąć garnek z ognia. Można podawać posypać dodatkowo startym serem żółtym. Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz