Chudojewka

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Rosół - 1 litrSerki topione kremowe (np Hochland) - 2-3 sztCzosnek - 2-3 ząbkiSzynka(albo wędzona kiełbaska) - 10 dagPieprzGrzanki

Przygotowanie: 

Taką samą zupę znaleźliśmy w schronisku na Równicy (w Ustroniu), więc jeśli ktoś chciałby się ogrzać w zimowy wieczor to polecamy! 

 

Do gotującego się rosołu dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, serki topione oraz pieprz do smaku. Mieszać aż serki się rozpuszczą. Na sam koniec dodać świeżo wyciśnięty czosnek. Po nalaniu zupy do talerzy wrzucić grzanki. 

 

Smacznego!

 

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Kasia i Tomek