Aksamitny krem szpinakowo – serowy
15/07/2016 - 11:04
polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 200 g świeżego i młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól, czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
1/2 godzinyLiczba porcji:
2Okoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz