Tostowe wariacje – kanapka z serem żółtym i karmelizowanymi jabłkami
20/06/2017 - 14:35
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego
- 1 jabłko (najlepiej twarde)
- 4 łyżki cukru
- 2 plasterki sera żółtego Aldamer MSM Mońki
Przygotowanie:
Jabłka obrać i pokroić w centymetrową kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzać na średnim ogniu do momentu, aż zupełnie się rozpuści.
Pokrojone jabłka dodać do karmelu i wymieszać. Prażyć przez ok. 10 minut, aż karmel dokładnie obklei jabłka.
Tak przygotowane wyłożyć na kromkę pieczywa tostowego, przykryć plastrem sera i kolejną kromką. Zapiec w tosterze do momentu roztopienia się sera i uzyskania oczekiwanej chrupkości pieczywa.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
pieczenieCzas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz